CSI / Rusia

Europeni, nu glumă! Guvernarea PAS n-a impus nicio sancțiune Federației Ruse

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov consideră că, actualmente, în condițiile poziției confruntative a Occidentului în raport cu Rusia se îngustează spațiul de dialog al Chișinăului cu Moscova.

Oficialul a susține că nu este în interesul Moldovei alăturarea la sancțiunile antirusești sau să rupurea relațiilor cu Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Oleg Vasnețov a declarat că „nu se poate ignora rolul negativ al tendințelor crescînde pentru cooperarea ruso-moldovenească în contextul poziției de confruntare aleasă de Occident cu privire la înfrîngerea strategică a Rusiei”.

„În acest context, constatăm cu regret îngustarea spațiului de dialog cu Moscova, în detrimentul avantajelor evidente pentru Chișinău. Nu este deloc în interesul partenerilor noștri moldoveni să se alăture sancțiunilor antirusești, precum și subiectului ruperii legăturilor cu CSI, discutat recent. Caracterul distructiv al unei astfel de linii este evident, lucru pe care l-am spus în mod constant și deschis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Din pricina amestecului de romani cu rusi si gagauzi, poporul Rep Moldova nu se poate hotar daca sa measrga cu UE si unirea cu Romania sau sa ramana precum au fost sclavii Rusiei. Din cauza mentinerii in subdezvoltare, economia Rep Moldova nu este capabila in momentul actual sa faca fatza concurentei din UE. Poate s-ar mai gasi portite pt economie. Dar oamenii ? Oamenii din Rep Moldova sunt clar inapoiati din mai multe puncte de vedere, tinuti inapoiati special de Rusia, sa ii poata folosi mai usor. Problema e ca oamenii din Rep Moldova se adapteaza foarte, foarte greu schimbarilor: nu vor sa invete o alta limba care sa le permita sa comunice mai usor, nu vor sa invete alte metode de munca decat cele deprinse in URSS. Ar vrea sa traiasca foarte bine material, dar sa nu se schimbe nimic din ce a fost in URSS. Asta nu se mai poate. Nu se mai poate suge la doua vaci, cum propunea Mircea Snegur. Trebuie sa se hotarasca care e vaca mai buna: UE sau Rusia. Daca, sa zicem ca ar trage catre UE, cum ii faci pe cei care vor cu Rusia sa isi schimbe obiceiurile ? Caci nu se pune problema sa plece o parte din polulatie in Rusia, dar cum ii faci sa priceapa ca trebuie sa se schimbe ? Are guvernul programe pregatite sa schimbe obiceiurile vorbitorilor de limba rusa din Rep Moldova ?

    1. Ceea ce pe mine mă uimește în Basarabia este faptul că, din cei 82% români și basarabeni, greu se trece pragul doritorilor de unire. Asta confirmă ce spuneți Dvs referitor la nivelul moldovenilor în general. Nu se pune problema abandonului Moldovei de către România, dar dacă se tot trage către ruși, s-ar putea ca România s-o lase mai moale. Și nu-i văd ghini, pi moldovani, indiferent de etnie…

  2. Maldaivanii sunt ei ceva așa mai „diferit” adicătelea s-au mârlit cu neamul moscălesc și sunt un fel de „neam ales”. Asta este părerea lor despre ei înșiși. Realitatea e puțin diferită și tragică: sunt niște gherțoi needucați, plini de propagandă rusească, pupători de cururi rusești și cu o mână întinsă către Europa și cu cealaltă astupându-și gaura din curu pantalonilor. Societatea multilateral înapoiată numită pompos „națiune civică moldovenească” e caracterizată de iubire față de călăii neamului, autosuficiență și lipsă de: caracter, educație, bun simț și demnitate umană. Așa i-au format rușii și lor tare le mai place: tăt normal șî bravo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *