CSI / Rusia

Evaluare britanică: Rusia ar fi primit noi arme pentru terorizarea ucrainenilor

Ministerul britanic al Apărării consideră că Rusia și-a refăcut stocul de drone iraniene „kamikaze” cu care terorizează Ucraina, relatează Hotnews.

Pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, au fost raportate atacuri cu drone furnizate de Iran. Aceste evenimente rămân să fie verificate, dar este probabil ca Rusia să își fi epuizat stocul anterior de câteva sute de Shahed-131 și 136 și să fi primit acum o reaprovizionare, se arată în evaluarea de vineri dimineață a ministerului britanic al apărării.

Marți, Statul Major General ucrainean a raportat doborârea a 17 drone, inclusiv 14 Shahed-136. Miercuri, oficialii ucraineni au raportat utilizarea de drone furnizate de Iran care vizau regiunile Zaporojie și Dnipro.

Ultima doborâre a unor drone Shahed-136 iraniene doborâte în Ucraina a avut loc la 17 noiembrie 2022.

Dacă se verifică, este probabil ca Rusia să fi reînceput atacurile cu avioane fără pilot nou livrate, susțin serviciile secrete militare britanice.

Forţele Aeriene Ucrainene au precizat miercuri că Armata Rusiei a comandat 1.700 de drone kamikaze iraniene Shahed-136.

Iranul a negat timp de mai bine de două luni că a vândut dronele Rusiei, în ciuda utilizării lor pentru a viza centrale electrice și infrastructura civilă, dar la începutul lunii noiembrie a declarat că a furnizat un număr mic de drone înainte de începerea războiului, o explicație care a fost respinsă de SUA și Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *