Afaceri

Evaziune fiscală la „Andy’s Pizza” şi „La Plăcinte”

Ofiţerii anticorupţie au efectuat mai multe controale şi percheziţii la sediile şi localurile respective şi au constatat că reprezentanţii restaurantelor aplicau o schemă foarte complicată care au prejudiciat serios statul. Ciorbă a mai spus că „Andy’s Pizza” şi „La Plăcinte” sunt în atenţia CCCEC de aproximativ un an şi jumătate. Ofiţerii au ridicat de la cele două sedii percheziţionate 26 de săculeţe cu bani, despre care conducerea întreprinderii nu a putut explica provenienţa. Pe parcursul unei zile cele două localuri aveau un venit de jumătate de milion de lei. „Între orele 19.00 – 22.00, când în restaurante se află cei mai mulţi clienţi, iar probabilitatea ca organele de control a statului să vină e foarte mică, se eliberau doar note de plată nu şi cecuri, iar banii treceau pe alte conturi. Bănuim că în acest interval zilnic treceau cam tot atât cât oficial”, a mai spus Ciorbă. În timpul controalelor, serverul central, dar şi alte baze de date contabile din localuri în format electronic erau distruse. De asemenea, ofiţerii au găsit şi registre contabile paralele.

„Operaţiune a început cu verificarea unor informaţii operative şi de la mai multe adresări a cetăţenilor, inclusiv a persoanelor angajaţi ai celor două reţele. În ultimele luni ei au schimbat de câteva ori locul în care duceau banii”, a adăugat sursa citată, adăugând că Centru urmează să efectueze o revizie totală fiscală. Printre persoanele care figurează în dosar au fost numiţi directorul SRL-ului şi contabilul-şef, Andrei Tanga şi, respectiv, Ion Andrei Tanga, care riscă trei ani de închisoare sau o amendă între 40 şi 60 mii lei.

„Noi nu urmărim scopul de a exercita careva presiuni. Vrem ca să fie respectat legislaţia fiscală de toţi agenţii economici indiferent cum se numesc; să modificăm atitudinea faţă de obligaţiile fiscale care să ducă la majorarea încasărilor la bugetul de stat”, a mai spus şeful Direcţiei de combatere a crimelor economice.

Anterior presa a scris că „Trabo Plus SRL” aparţine feciorului ex-preşedintelui RM Vladimir Voronin, Oleg Voronin. La moment în Chişinău există 16 pizzerii „Andy’s Pizza” şi zece localuri „La Plăcinte”, care au în total 1380 de salariaţi.

Deocamdată reprezentanţii „Trabo Plus SRL” nu au dorit să comenteze informaţia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *