Actualitate

Exemplu pentru Moldova! Separatiștii armeni au capitulat în fața dronelor azere. Karabahul va fi integrată în Azerbaidjan

La douăzeci și patru de ore după ce armata azeră a lansat o ofensivă în Nagorno-Karabah, forțele separatiste armeene au acceptat termenii pentru o încetare a focului.

Una dintre cererile cheie pe care forțele din Karabah au acceptat-o este o propunere de dezarmare completă.

Președinția Azerbaidjanului a declarat că oficialii se vor întâlni joi cu reprezentanții armeni din Karabah pentru discuții privind “problemele de reintegrare” în orașul azer Yevlakh.

În conformitate cu termenii armistițiului, forțele separatiste pro-armene din Karabah se angajează să fie complet dezarmate și desființate. Există, de asemenea, un angajament de retragere a forțelor armene, chiar dacă Erevan neagă că ar avea vreo prezență militară în zonă.

Războiul de șase săptămâni din 2020 s-a soldat cu câteva mii de morți, dar a permis Azerbaidjanului, susținut de Turcia, să elibereze teritoriul din jurul și din interiorul enclavei.

În luna mai a anului trecut, premierul armean a fost citat spunând că țara sa ar fi dispusă să recunoască Karabahul ca parte a Azerbaidjanului în schimbul asigurării securității populației de etnie armeană. “Cei 86.600 de km pătrați ai teritoriului Azerbaidjanului includ Nagorno-Karabah”, a spus dl Pashinyan, referindu-se la întregul Azerbaidjan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Eu nu știu cine e geniul care a scris acest articol, dar să consideri aceste doua conflicte ca și similare e în cel mai bun caz o gafă. Azerii în regiune sunt forța cotropitoare, iar Armenii sunt acolo de mii de ani și le sunt luate cu forța pământurilor strămoșești. Rolurile sunt exact invers… cunoștințe elementare de istorie.

    1. Ce nu ai inteles ? Aceasta este plata facuta de Putin lui Erdogan, numai ca Putin nu a platit cu ceva rusesc, ci cu moneda armeana. Este si adevarat ceea ce spui tu, anume ca armenii sunt acolo de mii de ani, dar granitele Azerbaidjanului au fost trasate in felul acesta de rusi, prin Stalin. Puteau sa faca conturul granitelor altfel, dar asa le-a convenit rusilor. Deocamdata au castig turcii azeri (cum se mai numesc cei din Azerbaidjan). Situatia din Transnistria nu e similara, asa e, prin faptul ca rusii nu sunt bastinas,i ci au venit “cu valiza” de la Moscova (cum peiorativ se exprima moldovenii). Nu cred ca moldovenii au curajul sa faca acelasi lucru, adica sa dezarmeze transnistrenii intr-o noapte. Tot spera ca se vor reintegra de bunavoie. S-a vazut deunazi ca nici pomeneala, transnistrenii nu vor asta. Este si impropriu sa-i numim transnistreni, caci ei sunt rusi emigranti si urmasii lor la prima generatie. Ideea este ca moldoveanu-i molcom, de aia e incalecat de toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *