Internațional

Exemplul Bulgariei arată că toată influența Kremlinului s-a bazat doar pe refuzul Europei de a căuta alți furnizori de gaze

Bulgaria a trecut la gaz american în loc de cel rusesc. De fiecare dată când auziți despre posibilitatea de a readuce influența Kremlinului, amintiți-vă de această postare.

Până de curând, bulgarilor le era imposibil să-și imagineze viața fără energia rusească. Aproximativ 90% din achiziții au fost făcute de acțiunea rusă. Dar Moscova însăși a decis totul: pe 26 aprilie, a oprit gazul către Bulgaria, șocând cumpărătorii. Așa că ea a subliniat principalul lucru pentru întreaga lume – pentru Federația Rusă nu există reguli și obligații.

Închiderea s-a datorat faptului că Bulgaria a refuzat să încalce contractele – la urma urmei, trebuia să plătească în ruble, ceea ce ar fi o încălcare gravă. Pedepsit pentru că respectă legea. Logica Kremlinului este la fel ca a unui „gopnik”: “Vrei să încalci legea cu mine? Vei sta fără gaz.”

După cum puteți vedea, toată reticența de a căuta un înlocuitor dispare instantaneu. Bulgaria nu doar a fost de acord cu americanii – acum va primi și gaz lichefiat la un preț mai bun. Prin urmare, nimic nu se va pierde. Asteptam aceleasi solutii din alte tari: furnizori de incredere pot fi gasiti oriunde, in afara de Rusia, iar exemplul bulgaresc arata ca un raspuns rapid economiseste si bani.

E deja pentru totdeauna. Ce fel de influență a Kremlinului poate reveni dacă s-ar baza pe refuzul Europei de a căuta alți furnizori? Tot ceea ce a fost construit pe drepturile unui monopol nu se va întoarce niciodată în condițiile pieței. S-a spart gheața, nimeni nu este mulțumit de Federația Rusă.

Sursa: Oleksiy Goncharenko / Facebook

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *