Politică

BREAKING. Bulgaria va cumpăra gaz din Statele Unite la prețuri mai mici decât cele ale Gazprom

La Washington s-a ajuns la un acord pentru începerea furnizării de gaze naturale începând din luna iunie, anunța partea bulgară după întlâlnirea dintre premierul Kirill Petkov și vicepreședintele SUA Kamala Harris.

„S-a convenit să se implementeze livrări reale de gaz natural lichefiat către Bulgaria, care vor începe în iunie, la prețuri mai mici decât cele ale Gazprom”, a spus presa.

Războiul din Ucraina a fost, de asemenea, un subiect important al întâlnirii dintre Petkov și Harris. Premierul bulgar a subliniat că ceea ce se întâmplă în Europa este un semn clar al necesității unor măsuri accelerate și reale în sfera energetică. Vicepreședintele Kamala Harris a felicitat Bulgaria pentru acțiunile sale decisive în apărarea suveranității sale energetice. La rândul său, premierul Petkov a subliniat că parteneriatul dintre Sofia și Washington este o parte importantă a obținerii independenței Bulgariei în materie de gaze, alături de solidaritatea cu UE. De asemenea, s-a convenit să se facă livrări reale de gaz natural lichefiat către Bulgaria la prețuri sub cele ale Gazprom, care vor începe în iunie.

La începutul zilei, prim-ministrul Kiril Petkov a purtat discuții cu secretarul de stat Anthony Blinken la Departamentul de Stat. Cei doi au discutat despre posibilitățile de parteneriat cu Statele Unite pentru diversificarea energetică a Bulgariei și a regiunii. Petkov și Blinken au discutat și despre modernizarea forțelor armate bulgare, precum și despre stabilitatea și dezvoltarea Balcanilor de Vest.

Așadar, ideea lui Putin de a șantaja Europa cu gaz, precum și de capturarea Ucrainei, s-a stins și se scufundă în liniște după nava de război rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *