CSI / Rusia

FASCISTUL Medvedev vrea ca pedeapsa capitală să fie introdusă în Rusia: „Pentru astfel de nenorociți – execuție pe loc, fără proces”

Fostul președintele al Rusiei, Dmitri Medvedev a pledat miercuri, 2 noiembrie, pentru reintroducerea pedepsei capitale în contextul în care „sabotori galben-albaștri”, care se opun politicii de stat rusești cu privire la invazia Ucrainei, au început să opereze în Rusia, comițând atacuri teroriste, relatează Kyiv Independent.

Medvedev a spus că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a existat o singură sentință „pentru astfel de nenorociți – execuție pe loc, fără proces”.

„Dacă ești un trădător care a comis o astfel de crimă în timpul războiului, nu ai nici vârstă, nici naționalitate, nici măcar dreptul de a-ți proteja propria viață”, a declarat aliatul lui Putin.

Potrivit acestuia, cetățenii ruși care au incendiat centrele de recrutare și au cauzat daune altor clădiri ale statului intră în această categorie. Reintroducerea pedepsei cu moartea este posibilă chiar și în cadrul actualei constituții a Rusiei, a adăugat Medvedev, relatează Hotnews.

La mijlocul lunii martie, Rusia a părăsit Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că cetățenii ruși nu mai pot aduce cauze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În luna septembrie, în numai câteva zile de la anunțul lui Putin de mobilizare parțială a rezerviștilor, 11 birouri militare de înrolare și șase clădiri ale administrației militare au fost incendiate, scria atunci The Kyiv Independent, citând Meduza.

De altfel, până la finalizarea mobilizării, numeroase incidente au fost înregistrate la birourile de înrolare, dar și pe poligoanele de tragere.

Astfel, într-o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare, în septembrie, se poate obsera cum un bărbat rus care a deschis focul și l-a împușcat pe comandantul militar într-un centru de recrutare din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk, după cum relatează jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *