CSI / Rusia

Fascistul Rogozin, care se lăuda că a ucis moldoveni în Transnistria, a fost rănit în Donețk

Dmitri Rogozin, fostul şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, precum şi un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova au fost răniţi miercuri seara, în urma bombardamentelor ucrainene asupra oraşului Doneţk din estul ţării, au anunţat agenţiile de presă ruseşti. În urmă cu 3 săptămâni Rogozin se filmase la bordul unui obuzier rusesc îmbrăcat în echipamente NATO.

Oraşul Doneţk, controlat de ocupanții ruși, se află în regiunea industrială Donbas, epicentrul luptelor dintre Rusia şi Ucraina.

În prezent, Rogozin oferă consultanţă militară celor două regiuni ocupate din Ucraina pe care Moscova le revendică ca fiind ale sale.

Un consilier al lui Rogozin a declarat pentru agenţia de presă TASS că viaţa acestuia nu este în pericol, dar se află în spital.

„Un hotel dintr-o suburbie a Doneţkului, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viaţa sa nu este în pericol”, a declarat consilierul pentru agenţia TASS.

Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a fost şi el rănit împreună cu Rogozin.

”Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a mai declarat consilierul lui Rogozin.

Trupele armate ucrainene au bombardat miercuri seara cartierul Leninski din Doneţk. Două persoane au fost ucise, iar alte câteva au fost rănite, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *