DIVERSE

FDA a luat o decizie cu privire la dispozitivul de încălzire a tutunului. Acesta a obținut statutul de produs cu risc redus

Dispozitivul de încălzire a tutunului, al companiei Philip Morris International, este primul și singurul produs electronic cu nicotină căruia FDA i-a acordat autorizație de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat.

„În opinia mea, asistăm la un moment important, nu doar pentru PMI, dar și pentru sănătatea publică. De mulți ani, politicile privind controlul tutunului s-au concentrat doar pe măsuri restrictive de reglementare, pentru a convinge oamenii să renunțe la fumat sau pentru a preveni acest fenomen. Pe scară largă, aceste măsuri sunt adecvate, însă, din păcate încă avem peste un miliard de fumători în toată lumea”, a declarat, în cadrul unei conferințe virtuale, directorul executiv al Philip Morris International, André Calantzopoulos.

Calantzopoulos a mai adăugat că “măsurile restrictive în privința țigărilor tradiționale trebuie să continue, însă, este clar că odată cu avansarea tehnologiilor apar produse de tutun care exclud procesul de ardere și aceste produse reprezintă o alternativă mai bună în comparație cu țigările obișnuite și reduc semnificativ nivelul de substanțe nocive”.

Directul executiv al PMI a mai menționat că “guvernele din toată lumea trebuie să adopte politici care să asigure o reglementare diferențiată pentru noile alternative care au la bază cercetări științifice și, în același timp, să continue măsurile restrictive în privința țigărilor tradiționale”.

“Cel puțin, sper că am pus punct pe dezbaterile privind faptul că nu toate produsele de tutun sunt la fel, pentru că răspunsul este – nu”.

André Calantzopoulos a menționat că decizia FDA permite informarea fumătorilor despre faptul că trecerea completă la dispozitivul de încălzire a tutunului este o opțiune mai bună decât continuarea fumatului. Adițional, studiile științifice demonstrează că trecerea completă de la țigări la dispozitivul de încălzire a tutunului reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

Vicepreședintele responsabil de comunicarea publică și științifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist, a declarat că politicile FDA prevăd reglementarea produselor de nicotină și produsele de tutun prin două căi relevante.

Prima presupune emiterea autorizării de comercializare a noilor produse de tutun, luând în considerare că vânzarea acestora corespunde protejării sănătăţii publice.

“A doua cale reprezintă emiterea ordinului de produs de tutun cu risc modificat (MRTP), ce permite comercializarea produsului utilizând informația că acesta reduce în mod semnificativ producerea de substanțe nocive și expunerea organismului la aceste substanțe. Philip Morris a trecut prin ambele procese, astfel, consumatorii cunosc că produsul este unul adecvat, cu privire la protejarea sănătății publice”, a adăugat Moira Gilchrist.

Aceasta a mai declarat că Philip Morris a depus la FDA un dosar complex, cu toate cercetările științifice, precum și studii despre percepția consumatorilor și evaluările de comportament. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a examinat toate datele disponibile și a confirmat că dispozitivul de încălzire a tutunului este diferit față de țigări. Aceasta, datorită faptul că dispozitivul încălzește tutunul, nu îl arde, iar acest lucru reduce semnificativ producerea chimicalelor dăunătoare sau potențial dăunătoare. Reprezentanții Philip Morris au menționat că acum este momentul potrivit pentru a-i încuraja pe fumătorii adulți să treacă la alternative mai puțin nocive, bazate pe studii și cercetări științifice. 

infotag.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.