Sport

Federer a încheiat colaborarea cu Stefan Edberg și va avea un alt antrenor

Federer se va pregăti și de acum înainte cu actualul său antrenor, elvețianul Severin Luthi, cu care colaborează din 2008, dar va fi consiliat, de asemenea, de Ljubicic, care a pus capăt carierei de jucător în 2012, precizează AFP.

Federer și Edberg au rămas într-o relație bună, iar încheierea colaborării lor era prevăzută de aproximativ un an, au precizat ce doi.

„După doi ani plini de succese, vreau să-i mulțumesc lui Stefan Edberg, idolul copilăriei mele, pentru că a acceptat să se alăture echipei mele”, a explicat elvețianul, actualul număr 3 mondial, pe contul său Facebook.

„A fost un vis care a devenit realitate (de a lucra cu el). Deși această colaborare era stabilită să dureze doar un an, Stefan a acceptat să-și prelungească experiența în acest sezon, ceea ce am apreciat foarte mult. El m-a învățat multe lucruri, iar influența sa asupra jocului meu va dura. Va face mereu parte din echipa mea”, a continuat Federer.

La rândul său, Edberg a explicat că a trăit "doi ani superbi". "După un incredibil an 2014, am decis să continui încă un an, spunând însă clar că acela va fi ultimul an", a reamintit suedezul, câștigătorul a 6 titluri de Mare Șlem în cariera sa.

„Cred că Roger are încă multe de făcut în tenis și că poate câștiga alte mari turnee”, a adăuga Stefan Edberg.

În vârstă de 34 ani, Federer nu a mai câștigat un trofeu major de la ediția 2012 a turneului de la Wimbledon. El a reușit un frumos sezon 2015, pe parcursul căruia a cucerit șase titluri, unul dintre ele la Mastersul 1.000 de la Cincinnati, în finala căruia l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic. Sârbul și-a luat însă revanșa în fața elvețianului în finalele turneelor de Mare Șlem de la Wimbledon și US Open.

Ivan Ljubicic, un prieten apropiat al lui Roger Federer, a fost numărul 3 mondial și l-a antrenat începând din 2013 pe canadianul Milos Raonic.

Federer intenționează să înceapă sezonul 2016 cu participarea la turneul de la Brisbane (Australia), care va debuta pe 3 ianuarie. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *