Actualitate

Femei trecute de 50 de ani, dar arată ca la 20: Care sunt secretele lor de tinerețe

 Care este secretul anti-îmbătrânire al femeilor din Japonia? Naomi Moriyama, o scriitoare japoneză, a studiat bucătăria japoneză şi a vorbit în cartea sa despre lupta cu kilogramele și cu îmbătrânirea din țara sa. Potrivit acesteia, bucătăria tradițională japoneză include produse care stopează îmbătrânirea și îngrășatul.

Alimentele obișnuite precum peștele, algele marine, fructele, soia, orezul, legumele și ceaiul verde se consumă regulat în Japonia și au un efect de întinerire asupra organismului, contribuind și la menținerea greutății normale a corpului.

Prin urmare, mâncărurile pregătite acasă la japoneze, de obicei, sunt: peștele prăjit, orezul, legumele fierte, supele, ceaiul verde și fructele. Japonezii sunt cei mai mari consumatori de pește din lume. Aproape 10% din peștele consumat în lume, este mâncat de ei. Este destul de mult, luând în calcul faptul că japonezii constituie doar 2% din populația lumii.

Autoarea cărții a mai precizat că în școlile din Japonia încă din primii ani li se vorbește copiilor despre bazele alimentației sănătoase: să mănânce încet și să analizeze ceea ce consumă. La masa japonezilor mai este o regulă foarte importantă – porțiile enorme sau ceștile pline sunt interzise! Mai mult ca atât, pentru fiecare fel de mâncare există o anumită farfurie.

În Japonia dejunul este cea mai importantă masă a zilei: în mod normal, acesta este compusă din mai multe feluri ( ceai verde, orez fiert, supă, tofu, usturoi, alge, omletă sau pește)

Japonezii mănâncă foarte rar dulciuri. Multă lume crede că femeile japoneze nu iubesc ciocolata, biscuiții, înghețata sau tortul. Dar adevărul este că ele conștientizează cât de mult acestea dăunează sănătății și siluetei.

Sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *