CSI / Rusia

Femeia care a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Putin, arestată: Este acuzată de „profanarea locurilor de veci, în baza urii politice și ideologice”

Pe numele Irinei Tsibanova, locuitoarea din Sankt-Petersburg care a lăsat bilețele pe mormântul părinților lui Vladimir Putin, a fost deschisă o anchetă. Femeia în vârstă de 60 de ani este acuzată de „profanarea locurilor de veci, în baza urii politice și ideologice”.

Potrivit anchetatorilor, pe 6 octombrie, Tsibanova, „a comis acte imorale cinice, care contrazic normele acceptate în societate, și anume, a lăsat un bilet cu o inscripție jignitoare adresată președintelui Federației Ruse, profanând astfel locul de înmormântare”, transmite Realitatea.md.

Pedeapsa maximă conform acestui articol din legislația rusă este de cinci ani de închisoare.

Femeia a fost reținută pentru 72 de ore, iar apărarea urmează să examineze probele invocate de ofițerii rușii, potrivit ediției ruse a BBC.

Fiul ei spune că nu cunoaște prea multe despre bilet, însă mama i-a spus că a scris acolo despre urări de moarte.

Femeia a mers la cimitir joia trecută, iar un polițist a venit la ea acasă în dimineața zilei de luni, 10 octombrie. „Nu a deschis multă vreme, dar au amenințat că sparg lacătul”, a relatat feciorul ei.

Mormintele părinților lui Putin, Vladimir Spiridonovici și Maria Ivanovna Putin, se află la cimitirul Serafimovsky din Sankt Petersburg. Cei doi au decedat în 1998 și 1999.

La sfârșitul lunii septembrie, presa rusă scria că persoane necunoscute au lăsat pe mormintele lor bilețele cu „note din agendă”, în care scriau că „se comportă urât”, „chiulește de la istorie” și „amenință că va arunca școala în aer”, cerându-le să ia măsuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *