EvenimentUE / Nato

Finlanda a mai făcut un pas spre aderarea la NATO. Principalele partide au decis că neutralitatea nu te protejează de armata rusă

Finlanda s-a apropiat de aderarea la NATO miercuri, după ce marile sale grupuri parlamentare și-au exprimat sprijinul pentru o formă de alianță militară ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Parlamentul finlandez a început miercuri să dezbată posibilitatea ca Finlanda , care împarte o graniță lungă cu Rusia, să adere la NATO.

Este evident că acțiunile Rusiei au adus Finlanda cu câțiva pași mai aproape de necesitatea alinierii militare”, a declarat liderul grupului social-democrat Antti Lindtman colegilor parlamentari.

Finlanda este un partener apropiat cu NATO, dar și-a menținut un statut de nealiniat militar. Acum, însă, apărarea și securitatea sa au nevoie de consolidare, iar o decizie cu privire la cererea de aderare la NATO ar putea fi luată în câteva săptămâni, a spus Marin.

Vezi și Putin a atacat Ucraina nu pentru că a vrut să adere la NATO, ci pentru că nu era în NATO. Neutralitatea R. Moldova – cel mai mare fake-news din ultimii 30 de ani

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *