EvenimentUE / Nato

Finlanda a mai făcut un pas spre aderarea la NATO. Principalele partide au decis că neutralitatea nu te protejează de armata rusă

Finlanda s-a apropiat de aderarea la NATO miercuri, după ce marile sale grupuri parlamentare și-au exprimat sprijinul pentru o formă de alianță militară ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Parlamentul finlandez a început miercuri să dezbată posibilitatea ca Finlanda , care împarte o graniță lungă cu Rusia, să adere la NATO.

Este evident că acțiunile Rusiei au adus Finlanda cu câțiva pași mai aproape de necesitatea alinierii militare”, a declarat liderul grupului social-democrat Antti Lindtman colegilor parlamentari.

Finlanda este un partener apropiat cu NATO, dar și-a menținut un statut de nealiniat militar. Acum, însă, apărarea și securitatea sa au nevoie de consolidare, iar o decizie cu privire la cererea de aderare la NATO ar putea fi luată în câteva săptămâni, a spus Marin.

Vezi și Putin a atacat Ucraina nu pentru că a vrut să adere la NATO, ci pentru că nu era în NATO. Neutralitatea R. Moldova – cel mai mare fake-news din ultimii 30 de ani

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.