Externe

Finlanda nu intenționează să negocieze cu Rusia cu privire la situația de la frontieră

Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat că guvernul său nu intenționează să negocieze cu Rusia în legătură cu situația de la graniță, unde Helsinki a închis punctele de control ca răspuns la presiunea crescândă a migrației și la implicarea polițiștilor de frontieră ruși.

Potrivit acestuia, Finlanda nu intenționează, de asemenea, să faciliteze astfel de negocieri, iar această situație nu se va schimba până când nu se va încheia războiul de cucerire al Rusiei împotriva Ucrainei.

“Suntem gata să discutăm la nivel diplomatic. Nu există discuții politice cu Federația Rusă de când aceasta a invadat Ucraina”, a declarat Orpo.

Reamintim că, în 2016, o situație similară celei actuale de la granița estică a Finlandei a fost rezolvată prin negocieri cu președintele rus Vladimir Putin.

Anterior, guvernul finlandez a decis să închidă șapte din cele opt puncte de control de la granița cu Rusia, ca răspuns la presiunea crescândă a migrației și la implicarea polițiștilor de frontieră ruși.

Joia trecută, Finlanda a decis să închidă punctele de control de la granița de la Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra și Niirala din cauza unei creșteri a migrației ilegale. Acestea au fost închise traficului începând de sâmbătă.

Polițiștii de frontieră finlandezi au raportat că un număr excepțional de mare de persoane fără documente de intrare au încercat să intre în Finlanda prin punctele de control de la frontiera de sud-est în ultimele luni.

Cu o zi înainte, premierul finlandez Petteri Orpo a semnalat că guvernul ar putea închide punctele de control rămase încă în funcțiune la granița cu Rusia, din cauza utilizării de către Moscova a migranților ilegali ca arme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *