CSI / RusiaExterne

Finlanda rupe acordul bilateral privind cooperarea transfrontalieră cu Rusia

Consiliul de Stat al Finlandei a aprobat anularea acordului de cooperare transfrontalieră cu Rusia, după ce luna trecută chiar Moscova a declarat acest lucru, precizează guvernului finlandez.

Acordul de cooperare transfrontalieră dintre Finlanda și Rusia era în vigoare din 2012. Dar în octombrie, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasador și și-a anunțat intenția de a denunța acordul.

Potrivit unei note a Ministerului rus de Externe, acordul va expira la 24 ianuarie 2024.

Forțe suplimentare ale Frontex încep să lucreze în Finlanda din cauza influenței hibride a Rusiei
Pentru a finaliza procedura, guvernul finlandez a trebuit să anuleze decretul, potrivit căruia acordul bilateral cu Federația Rusă a intrat în vigoare, ceea ce s-a întâmplat în cadrul unei reuniuni din 30 noiembrie.

Reamintim că, la 30 noiembrie, frontiera finlandeză cu Federația Rusă a fost complet închisă până la 13 decembrie – doar circulația mărfurilor pe calea ferată va continua.

Guvernul a luat o astfel de măsură fără precedent după ce solicitanții de azil au început să sosească în masă la punctele de control. Anterior, polițiștii de frontieră ruși nu permiteau persoanelor care nu aveau documentele necesare pentru a intra în UE să părăsească țara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *