Externe

Finlanda trimite militari la granița cu Rusia pe fondul afluxului de migranți

În Finlanda, forțele armate finlandeze îi ajută pe polițiștii de frontieră de la punctul de control Vartius, în apropiere de granița cu Rusia, prin ridicarea unor garduri temporare în zona de frontieră.

“În imediata vecinătate a barierelor sunt construite structuri de protecție, adică bariere temporare la frontiera de stat. Această măsură pentru a asigura activitatea postului de frontieră”, a declarat șeful postului de frontieră, căpitanul Jouko Kinnunen.

Autoritățile poliției de frontieră finlandeze spun că noaptea la posturile de frontieră a fost liniștită. Sâmbătă, 67 de persoane au cerut azil.

Polițiștii de frontieră finlandezi notează, de asemenea, că cel puțin unii dintre solicitanții de azil au fost “împinși peste graniță” împotriva voinței lor.

Kinnunen a declarat că persoanele care au trecut ieri granița s-au comportat agresiv față de autoritățile de frontieră rusești atunci când au fost “împinse de la postul de frontieră rusesc spre Finlanda” și apoi au avut porțile închise în urma lor, ceea ce a făcut imposibilă întoarcerea pe teritoriul rusesc.

“Comportamentul ultimului grup de 20 de persoane a arătat că acestea nu au vrut să intre în Finlanda”, a declarat Kinnunen.

Strigăte de furie împotriva polițiștilor de frontieră ruși au fost, de asemenea, auzite la graniță, a spus el.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 noiembrie, posturile de frontieră Imatra, Niirala, Nuijamaa și Vaalimaa de la granița din estul Finlandei au încetat să mai funcționeze. Restricțiile vor rămâne în vigoare până la 18 februarie 2024, dar pot fi prelungite dacă este necesar.

Polițiștii de frontieră finlandezi au raportat că, în ultimele luni, un număr excepțional de mare de persoane fără documente de intrare au încercat să intre în Finlanda prin punctele de trecere a frontierei de la granița de sud-est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *