Internațional

Fondul special de apărare al Germaniei, de 100 de miliarde de euro, nu este suficient: Trimiterea de avioane de luptă Ucrainei este „exclusă”, declară ministrul apărării

Fondul special de apărare al Germaniei, în valoare de 100 de miliarde de euro, nu mai este suficient pentru a acoperi nevoile sale, a declarat noul ministru al apărării Boris Pistorius într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung, scrie Reuters.

Pistorius, care a preluat funcția săptămâna trecută, după ce predecesorul său a demisionat, a declarat că Germania va trebui, de asemenea, să își majoreze cheltuielile anuale obișnuite pentru apărare de la nivelul actual de aproximativ 50 de miliarde de euro.

În plus, Germania trebuie să își refacă stocurile de echipamente militare, inclusiv să înlocuiască cele 14 tancuri Leopard pe care Berlinul a fost de acord să le trimită în Ucraina pentru a ajuta la respingerea invaziei Rusiei, a declarat noul șef al apărării.

Decizia Germaniei de a suspenda serviciul militar obligatoriu în 2011 a fost o greșeală, a adăugat el, spunând că ezită să pună o povară asupra generațiilor tinere, dar că este deschis la discutarea unui nou model pentru a consolida relația dintre cetățeni și stat.

Fiind întrebat dacă Germania va trimite avioane de vânătoare Ucrainei, următoarea solicitare a Kievului după ce Germania a aprobat la începutul acestei săptămâni livrarea de tancuri Leopard 2, Pistorius a declarat că acest lucru este „exclus”.

„Avioanele de vânătoare sunt sisteme mult mai complexe decât tancurile de luptă principale și au o rază de acțiune și o putere de foc complet diferite. Ne-am aventura în dimensiuni împotriva cărora aș avertiza în prezent”, a declarat Pistorius în cadrul interviului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “I se falfaie” Germaniei daca se reface URSS-ul sau nu, pt ca Germania s-a reunit, este cu sacii in caruta. Problema o sa fie pt Rep. Moldova si pt Romania, pt ca moldovenii au fost prea prosti, ca sa fie si ei cu sacii in caruta ca si germanii. Au avut timp destul, in care nu au facut nimic, cel mult niste podulete de flori anemice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *