Internațional

Oficial! Boris Pistorius preia funcția de ministru al Apărării din Germania

Noul ministrul al apărării din Germania, Boris Pistorius, şi-a preluat oficial mandatul joi, 19 ianuarie, transmite Dpa și Agerpres.

Preşedintele Frank-Walter Steinmeier i-a prezentat lui Pistorius certificatul de numire, în timp ce la Berlin continuă dezbaterile aprinse pe tema dotării Ucrainei cu tancuri Leopard, de fabricaţie germană.

Menționăm că Kievul a insistat de mai multă vreme să primească astfel de blindate pentru a respinge forţele ruse care au invadat Ucraina anul trecut.

Şeful statului i-a urat succes noului membru al guvernului federal, afirmând că acesta preia conducerea apărării într-unul din cele mai periculoase momente pentru Germania.

Cancelarul german, Olaf Scholz a apreciat că atacul din partea Rusiei constituie un moment de cotitură care necesită noi investiţii de mare amploare în armată.

Adresându-i-se direct lui Pistorius, Steinmeier l-a avertizat că ”pentru toate problemele şi reformele necesare care vor urma, aveţi nevoie acum de o minte limpede, de nervi tari, de forţă la conducere, de comunicare clară şi de experienţă politică”.

Noul ministru a mai declarat după ceremonie că ”acestea nu sunt vremuri normale, avem un război dezlănţuit în Europa. Rusia duce un război brutal de anihilare împotriva unei ţări suverane, a Ucrainei”. În acest context, el a apreciat că are misiunea dificilă de a întări forţele armate. ”Este nevoie de descurajare, eficienţă şi pregătire. Şi este nevoie să continuăm să sprijinim Ucraina, inclusiv cu material de la Bundeswehr” (armata germană), a declarat el.

Pistorius, până acum ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, o înlocuieşte la Berlin pe Christine Lambrecht.

Vă amintim că Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, şi-a înaintat luni, 16 ianuarie, demisia cancelarului federal german Olaf Scholz, într-o declaraţie transmisă presei, informează agenţiile de presă internaţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *