Internațional

Oficial! Boris Pistorius preia funcția de ministru al Apărării din Germania

Noul ministrul al apărării din Germania, Boris Pistorius, şi-a preluat oficial mandatul joi, 19 ianuarie, transmite Dpa și Agerpres.

Preşedintele Frank-Walter Steinmeier i-a prezentat lui Pistorius certificatul de numire, în timp ce la Berlin continuă dezbaterile aprinse pe tema dotării Ucrainei cu tancuri Leopard, de fabricaţie germană.

Menționăm că Kievul a insistat de mai multă vreme să primească astfel de blindate pentru a respinge forţele ruse care au invadat Ucraina anul trecut.

Şeful statului i-a urat succes noului membru al guvernului federal, afirmând că acesta preia conducerea apărării într-unul din cele mai periculoase momente pentru Germania.

Cancelarul german, Olaf Scholz a apreciat că atacul din partea Rusiei constituie un moment de cotitură care necesită noi investiţii de mare amploare în armată.

Adresându-i-se direct lui Pistorius, Steinmeier l-a avertizat că ”pentru toate problemele şi reformele necesare care vor urma, aveţi nevoie acum de o minte limpede, de nervi tari, de forţă la conducere, de comunicare clară şi de experienţă politică”.

Noul ministru a mai declarat după ceremonie că ”acestea nu sunt vremuri normale, avem un război dezlănţuit în Europa. Rusia duce un război brutal de anihilare împotriva unei ţări suverane, a Ucrainei”. În acest context, el a apreciat că are misiunea dificilă de a întări forţele armate. ”Este nevoie de descurajare, eficienţă şi pregătire. Şi este nevoie să continuăm să sprijinim Ucraina, inclusiv cu material de la Bundeswehr” (armata germană), a declarat el.

Pistorius, până acum ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, o înlocuieşte la Berlin pe Christine Lambrecht.

Vă amintim că Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, şi-a înaintat luni, 16 ianuarie, demisia cancelarului federal german Olaf Scholz, într-o declaraţie transmisă presei, informează agenţiile de presă internaţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *