Actualitate

Forțele armate ale Ucrainei s-au apropiat de granița cu Rusia în regiunea Harkov (Harta cu linia frontului)

Forțele armatei ruse au fost aproape împinse înapoi la granița Federației Ruse.

Forțele de Apărare ucrainene și-au continuat contraofensiva la nord de Harkov și i-au împins pe invadatori înapoi la granița cu Rusia. Soldații au reușit să elibereze mai multe așezări.

Lucrurile arată foarte prost pentru armata rusă din nordul orașului Harkov.

Contraofensiva armatei ucrainene a continuat la nord de Stary Saltov eliberat. Rușii redistribuie trupe de la Izyum pentru a încerca să slăbească contraofensiva ucraineană și să împiedice avansarea în continuare spre nord, spre granița cu Rusia.

„Contraofensiva ucraineană va continua probabil să distragă atenția trupelor ruse de la desfășurare către alte zone de ofensivă, unde luptele au fost, de asemenea, oprite de apărarea ucraineană de succes”, se arată în raport.

Experții mai prevăd că acțiunile de contraofensivă ale Forțelor Armate ale Ucrainei vor opri atacurile artileriei rusești la periferia de nord-est a Harkovului și vor permite potențial apărătorilor ucraineni să atace spatele rusești.

Potrivit experților, această contraofensivă va paraliza acțiunile ofensive ale ocupanților din regiunea Izyum, de unde au încercat să formeze un inel pentru a încercui forțele ucrainene în Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *