Actualitate

Fostul procuror al raionului Taraclia va compărea pe banca acuzaților pentru abuz în serviciu

Potrivit Serviciului de presă al PG, dosarul penal a fost pornit la indicațiile Procurorului General interimar, Eduard Harunjen, în baza plîngerii depuse de directorul unei întreprinderi, care reclama acţiunile abuzive ale procurorului raional în vederea obţinerii foloaselor şi bunurilor ce nu i se cuvin.

Procurorii au stabilit că, făcînd abuz de funcţia deţinută, ex-procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul firmei, o porţiune de aproximativ 400 metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneia dintre rudele sale accesul la traseul central din localitate. De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale.

În total, potrivit estimărilor, învinuitul ar fi prejudiciat respectivul agent economic cu aproximativ 75 mii lei, ceea ce constituie proporţii considerabile.

Ulterior, la solicitarea şefului întreprinderii de a achita valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate, procuratura raională a iniţiat în privinţa ultimului mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală. Pe 1 august curent, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a acuzatului și cercetarea acestuia în stare de libertate.

Inculpatul riscă închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale (echivalentul a 20 de mii-40 de mii de lei). 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *