ActualitateJustiție

Fostul șef al Agenției Proprietății Publice, audiat la Procuratura Anticoruăție

Fostul șef al Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, în acest moment este audiat de procurorii anticorupție, fiind vizat într-un dosar cu privire la „abuz în serviciu”.

Sursele Deschide.MD, susțin că acesta, împreună cu alte persoane, ar fi admis ilegalități la casarea bunurilor unei întreprinderi de stat, din Anenii Noi, în anul 2019.

Vladimir Baldovici a deținut funcția de șef al APP în perioada anilor 2018-2019. În iunie 2019, acesta a fost demis din funcție la solicitarea premierului de atunci, Maia Sandu, care l-a acuzat că ar sta în spatele unor scheme de vânzare a proprietății statului într-un mod netransparent și dubios.

Anterior, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, declara că Baldovici ar fi „o sculă docilă a lui Plahotniuc”, „care a admis privatizări dubioase la AIR Moldova și Tutun CTC, concesionarea gărilor auto pentru gruparea condusă de Ilan Șor, lansarea schemelor obscure cu Arena Națională, terenuri agricole din or. Codru, Casa Presei, terenul aferent consulatului din Odesa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *