Internațional

FOTO. Bilanțul deceselor în Turcia a depășit 21.000. Salvatorii moldoveni continuă să intervină în zonele de risc

Salvatorii Republicii Moldova pregătiți în domeniul căutare-salvare urbană plecați în misiunea internațională din Turcia continuă să intervină în cea mai afectată regiune de seism, provincia Hatay.

Menționăm că echipa USAR Moldova au reușit de la începutul misiunii să salveze un copil în vârstă de 3 ani, prins în ruinele unui bloc de locuit afectat puternic de cutremur.

Pe parcursul zilei de joi, angajații IGSU au evaluat 6 clădiri rezidențiale cu 5 nivele, unde în urma lucrărilor desfășurate au fost depistate 4 victime, 3 dintre care sunt decedate, scrie Echipa.md.

Astăzi, salvatorii continuă în forță misiunea. Aceștia vor efectua lucrări de evaluare a clădirilor avariate, dar și vor interveni pentru recuperarea sinistraților.

Amintim, că cei 55 de salvatori cu 12 autospeciale de intervenție și 2 câini de căutare au ajuns la locul dezastrului în dimineața zilei de 09 februarie. În primele ore ale misiunii de căutare, pompierii moldoveni au reușit să recupereze viu și nevătămat un băiețel în vârstă de 3 ani.

În ciuda eforturilor supraomenești ale salvatorilor, bilanțul victimelor în Turcia și Siria continuă să crească dramatic. A ajuns la peste 21.000 de mii de morți. ONU avertizează că încă nu se poate estima amploarea dezastrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *