Externe

FOTO/ Calamitate ecologică? Apele Mării Azov ar fi contaminate, iar peștii mor masiv

Apele Mării Azov ar fi contaminate, iar peștii mor masiv, anunță autoritățile din Mariupol. Responsabilii locali susțin că fenomenul este obișnuit în perioada toridă, de exemplu în luna iulie, însă faptul că acesta are loc la început de vară ar putea însemna probleme ecologice grave, potrivit Realitatea.md.

Oficialii locali au publicat mai multe imagini cu peștii morți, aruncați pe plaje, printre ei fiind și delfini. Totodată, ei precizează că scăldatul în mare a devenit una dintre puținele metode prin care localnicii își asigură igiena.

ATENȚIE! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Anterior, Kievul informa că bombardamentele de la Azovstal ar putea cauza o catastrofă ecologică fără precedent. Conform estimărilor, riscul deteriorării unei instalații tehnice va duce la scurgerea a zeci de mii de tone de soluție concentrată de hidrogen sulfurat în mare. Substanța poate distruge biodiversitatea și ajunge în Marea Neagră și Mediterană.

Totodată, oficialii constituționali din Mariupol avertizau încă de la începutul asediului orașului că acesta riscă să fie cuprins de epidemii din cauza condițiilor insalubre și cadavrelor care au fost lăsate să zacă pe străzi și au început să se descompună. Printre scenariile cele mai sumbre se numără izbucnirea focarelor de holeră și dizenterie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *