CSI / Rusia

FOTO. Ce mesaje au scris ocupanții ruși pe cozile dronelor cu care au atacat Odesa după presupusa tentativă de asasinare a lui Putin

Pe dronele rusești lansate miercuri noapte spre joi dimineață asupra orașului Odesa au fost inscripționate mesaje precum „pentru Moscova” și „pentru Kremlin”, potrivit forțelor armatei ucrainene, o aparentă referire la o presupusă tentativă de asasinat împotriva dictatorului rus Vladimir Putin, scrie CNN, citat de Digi24.

Fotografiile publicate de Comandamentul de Sud al Ucrainei arată mesajele scrise pe două cozi ale dronelor, despre care comandamentul a spus că arată aparent „motivul atacului”.

Potrivit Comandamentului de Sud, la Odesa au fost folosite 15 drone Shahed-131/136, dintre care 12 au fost distruse de forțele de apărare aeriană și de grupurile mobile de pompieri. Celelalte trei au lovit căminele unei instituții de învățământ.

Ucraina a negat orice implicare în ceea ce Rusia spune că a fost un atac cu dronă asupra Kremlinului și o tentativă de asasinat împotriva lui Putin. Între timp, un fost deputat rus legat de grupuri militante din țară a declarat pentru CNN că presupusul atac a fost opera partizanilor ruși, nu a armatei ucrainene.

Separat, Institutul american pentru Studiul Războiului afirmă că guvernul Rusiei – care acuză Ucraina că ar fi vrut să îl asasineze pe Vladimir Putin – este cel care ar fi organizat marţi noapte atacul cu drone deasupra Kremlinului, cu „intenţia de a aduce războiul în faţa populaţiei ruse şi de a crea condiţiile pentru o mobilizare socială mai amplă” în ţară, pe fondul aşteptatei contraofensive ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *