CSI / RusiaUcraina

VIDEO. Kremlinul îi acuză pe ucraineni că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin

Recent, o înregistrare video, a apărut pe rețelele de socializare rusești arată o coloană de fum deasupra Kremlinului, autoritățile ruse afirmând că forțele armate ucrainene au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin într-un atac cu dronă, relatează Reuters. Ulterior a apărut și o filmare cu momentul în care ceea ce pare a fi o dronă explodează fix deasupra Kremlinului, potrivit Hotnews.

Înregistrarea video a fost filmată în timpul nopții a fost distribuită miercuri dimineața pe un grup de Telegram al locuitorilor unui cartier aflat de cealaltă parte a râului Moskva față de Kremlin, fiind ulterior preluată de presa de stat rusă.

Ulterior pe rețelele de socializare a apărut și o filmare cu momentul loviturii:

„Regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, afirmă un comunicat remis presei miercuri după-amiaza de către Kremlin.

„Două vehicule aeriene fără pilot erau îndreptate spre Kremlin”, mai afirmă comunicatul citat de agenția TASS, adăugând că dronele au fost doborâte „ca urmare a acțiunilor în timp util întreprinse de armată și serviciile speciale cu utilizarea sistemelor radar de război”.

Același comunicat mai precizează că „în urma actului terorist, președintele Federației Ruse nu a fost rănit. Programul său de lucru nu s-a schimbat, continuă ca de obicei”. De asemenea, Kremlinul susține că în urma presupusului atac ucrainean cu drone nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Rusia amenință că va răzbuna atacul asupra Kremlinului

„Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, parada de 9 mai, la care este planificată și prezența oaspeților străini”, susține Kremlinul.

Totodată, acesta a mai adăugat că Rusia „își rezervă dreptul de a răspunde tentativei de lovitură asupra Kremlinului unde și când consideră de cuviință”.

Deocamdată, Ucraina nu a venit cu nicio reacție la acuzațiile lansate de Kremlin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *