CSI / Rusia

FOTO. Imagini din satelit: Rusia a adus în Belarus interceptoare MiG-31K și rachete Kinzhal. De ce ar fi recurs Moscova la această măsură

Forțele aeriene ale Moscovei au dus în Belarus două avioane MiG-31K și rachete Kinzhal, ce au o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri, declară ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineața.

Imaginile au arătat că două interceptoare MiG-31K (cod NATO: Foxhound) au fost aproape sigur aduse pe aerodromul Machulishchi din Belarus la 17 octombrie, cu un container mare depozitat în apropiere, în spatele unui dig de protecție din pământ, transmite Hotnews.

Este probabil ca recipientul să fie asociat cu racheta balistică lansată din aer AS-24 Kinzhal (cod NATO: Killjoy), o armă de mari dimensiuni pe care varianta MiG-31K este adaptată să o transporte.

Rusia utilizează Kinzhal din 2018, dar nu a fost desfășurată anterior în Belarus. Rusia a lansat ocazional aceste rachete în timpul războiului din Ucraina, dar stocurile sunt probabil foarte limitate.

Moscova continuă să consume armele sale avansate cu rază lungă de acțiune împotriva unor ținte de importanță operațională limitată.

Amplasarea în Belarus a Kinzhal, o rachetă cu o rază de acțiune de peste 2000 km, oferă Rusiei un avantaj redus în ceea ce privește lovirea unor ținte suplimentare în Ucraina.

Probabil că a efectuat această dislocare în principal pentru a transmite un mesaj Occidentului și pentru a prezenta Belarusul ca fiind din ce în ce mai complice în război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *