Social

FOTO. Încă un monument sovietic, vandalizat. Tancul de la Cornești – trimis la origini

Tancul de la Cornești a fost trimis la origini. O inscripție a apărut pe postamentul unde este plasat vehiculul, conform activistului pro-rus Alexei Petrovici, scrie Realitatea.md.

Menționăm că și monumentul lui Lenin a fost vandalizat la Bratușeni, Edineț. Bustul liderului sovietic a rămas fără cap.

Potrivit sursei citate, tancul de la Cornești a început deja să fie curățat de inscripții. Potrivit acestuia, sectoristul a documentat cazul. Totodată, Poliția de la Edineț a confirmat că documentează vandalizarea monumentului din Brătușeni.

„Polițiștii din Edineț întreprind măsuri de investigații pentru identificarea persoanelor care au vandalizat un monument din localitatea Brătușeni. Cazul a avut loc în noaptea de 10 spre 11 septembrie curent, când persoane necunoscute au mers pe teritoriul unde este amplasat bustul lui Vladimir Lenin, deteriorându-i o porțiune de sus (capul). Actualmente, polițiștii întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior va fi luată o decizie legală, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a precizat pentru redacția Realitatea Svetlana Talpă, ofițera de presă a Poliției locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Intrebare: Daca RM vrea in UE (si nu vrea cu Rusia), de ce mai tine monumentele rusesti pe teritoriul sau ? Si nu sunt putine. Tarile baltice le-au distrus demult. RM ce pazeste ? Iar suge la doua vaci ?

  2. „Polițiștii din Edineț întreprind măsuri de investigații pentru identificarea persoanelor care au vandalizat un monument din localitatea Brătușeni
    Politistii aia mai bine ar investiga de ce nu a fost demolat si distrus monumentul !
    Statu cu mana sub cur de friaca !

    1. În „statul” pobedisto-bolșevik de rit „jîțel diștept” n-ai să vezi așa ceva. Ei tăt o preacurvesc șî cu, șî cu, cî nu sî știi niciodatî… Asta e „mândra” națiune civică maldavineascî, un hibrid bolșeviko-moscălesc implantat pe trupul națiunii române dintre Prut și Nistru. Sâlă nespusă față de asemenea societate, asemenea „națiune”!!! Când ai căciulă cu stea roșie în frunte di mic, când crești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *