Social

FOTO. La Salzburg, Maia Sandu a discutat cu președintele Austriei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul vizitei sale la Salzburg, s-a întâlnit cu omologul său austriac, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Am avut o întrevedere călduroasă cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen – un bun prieten al Moldovei. I-am mulțumit președintelui Van der Bellen pentru sprijinul de care se bucură țara noastră din partea Republicii Austriece, atât prin asistența pentru dezvoltare, cât și prin susținerea parcursului nostru european”, a spus Maia Sandu.

Prin intermediul asistenței oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare creștem standardele de viață ale cetățenilor noștri. Cu susținere austriacă se construiește o stație de epurare a apei în Edineț, de care vor beneficia circa 26 de mii de cetățeni din municipiul Edineț și orașul Cupcini. 

„Am discutat și despre importanța inițierii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE în cel mai scurt timp. Pe final, l-am invitat pe președintele Van der Bellen să viziteze Moldova în acest an. Vom continua colaborarea dintre țările noastre, pentru a realiza cât mai multe proiecte comune pentru cetățeni și pentru a întări pacea și stabilitatea pe continentul european”, a conchis șefa statului. 

Președintele Maia Sandu a participat ieri la Summitul Salzburg, din orașul austriac cu același nume. În marja Summitului, șefa statului a avut întrevederi bilaterale cu mai mulți înalți demnitari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu stiu de ce se agita Maia Sandu cu Austria. Chiar daca Austria ar refuza orice in privinta Republicii Moldova, odata ce cetatenii au dubla cetatenie ro-md, beneficiaza automat de conditiile romanesti. De ce trebuie sa se agite Maia Sandu ? Sa caute ceva ce le este oeferit de drept moldovenilor ? In fine, asta gandesc unii….

    1. Corect. Cu Austria nu se discuta. Cu Austria nu se negociaza. Austria trebuie pusa in situatii jenante si incomode. Nu reactioneaza decat la bat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *