Social

FOTO. Ploaia puternică a făcut prăpăd în mai multe raioane ale țării. O ambulanță a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe localități din Republica Moldova. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați, miercuri și joi, pentru a lichida consecințele.

Astfel, miercuri seara, salvatorii au intervenit în localitatea Cairaclia, raionul Taraclia, pentru a tracta o ambulanță care a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient. După realizarea misiunii, echipajul de medici a reușit să ajungă la pacient, transmite Jurnal.md.

De asemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie și azi-dimineață și în localitatea Bursuc, raionul Nisporeni, pentru a efectua lucrări de pompare a apei. Angajații IGSU au pompat apa din beciul și gospodăria unui cetățean.

Tot joi dimineața, salvatorii au intervenit pe strada Constantin Moruzi nr. 8 din orașul Soroca, pentru a efectua lucrări de pompare a apei din subsolul unui case de locuit.

Vă amintim că, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 19-20 aprilie, a fost anunțat Cod galben de ploi puternice.

Conform prognozei, există riscul formării scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. În aceste condiții, în caz de situații excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze la Serviciul Unic de Urgență 112.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 21 situații de risc.

ploi
ploi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *