Social

FOTO. Podul Leova-Bumbăta: Circa 6 mii de persoane și peste 2 mii de unități de transport au trecut granița moldo-română

Timp de mai bine de o lună de la deschiderea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, postul a fost traversat de circa 6 mii de persoane și peste 2 mii de unități de transport. Acesta este primul pod dat în exploatare în ultimii 13 ani, care unește cele două maluri ale Prutului, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), întrucât traversarea frontierei la Leova se face pe un pod de pontoane, periodic au loc lucrări de ajustare a nivelului acestuia în raport cu nivelul apei Prutului. Echipele comune ale Ministerului Apărării Republicii Moldova și Ministerului Apărării Naționale al României întreprind aceste lucrări pe parcursul nopții, așa încât să nu fie perturbat regimul obișnuit de activitate.

„Pentru cei aproape 800 de mii de cetățeni din raioanele Leova, Cantemir, Hâncești, Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Ștefan Vodă și UTA Găgăuzia, podul de la Bumbăta este cea mai scurtă cale de acces spre România și spațiul UE, în special în perioada vacanțelor. În prezent, locuitorii acestor raioane pot să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene în decurs de aproximativ o oră, fiind siguri că nu vor sta în cozi de așteptare la frontieră”, se menționează într-un comunicat al MAI.

Punctul de trecere a hotarului Leova-Bumbăta, realizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, a fost deschis circulației internaționale pe segmentul moldo-român pentru a fluidiza traficul transfrontalier dintre R. Moldova și țările UE.

La această etapă, circulația se face între orele 08.00 și 20.00. Pentru mijloacele de transport este stabilită limita de greutate de 3,5 tone.

Vă amintim că punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta a fost inaugurat la 23 mai curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *