Social

FOTO. Președintele Azerbaidjanului a ajuns la Chișinău pentru a participa la summitul CPE

Delegațiile oficiale din Republica Azerbaidjan, Muntenegru și Kosovo au ajuns la Chișinău, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), care se va desfășura joi, 1 iunie.

„Republica Moldova întotdeauna a fost deschisă pentru cooperare constructivă și multidimensională. Țara noastră este angajată în dezvoltarea cooperării regionale în Europa de Sud-Est şi determinată să contribuie la consolidarea stabilității în regiune.

Totodată, Republica Moldova continuă să-și extindă colaborarea cu partenerii externi pe mai multe paliere, inclusiv economic, agricol și de infrastructură, sectorul energetic fiind unul de perspectivă”,, scrie într-un comunicat emis de autorități, potrivit TV8.

Menționăm că la Chișinău au ajuns președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, împreună cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

De asemenea, și liderii Armeniei și Azerbaidjanului, care se află în plin proces de negocieri pentru a pune capăt conflictului lor, se vor întâlni mâine în Republica Moldova sub egida președintelui francez Emmanuel Macron, cancelarului german Olaf Scholz și a președintelui Consiliului European (CE) Charles Michel, a confirmat marți Palatul Elysée, potrivit Hotnews.

Erevanul și Baku sunt în conflict de zeci de ani din cauza controlului asupra regiunii Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, populată în principal de armeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *