CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO. Raid aerian masiv asupra Ucrainei. Ocupanții ruși au folosit zeci de drone kamikaze și rachete

Rusia a lansat peste noapte un atac aerian de amploare asupra Ucrainei, vizând capitala ucraineană și orașele din est până în vest, iar în cea mai mare parte a țării timp de mai multe ore au răsunat sirenele de raid aerian, relatează Reuters și Hotnews.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 28 din cele 30 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de Rusia.

„Aproximativ 20 de ținte inamice au fost identificate și distruse de forțele și apărarea noastră aeriană în spațiul aerian din jurul Kievului, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, pe canalul de Telegram.

„Un alt atac aerian masiv asupra capitalei”, a spus Popko.

Administrația militară din Lviv, un oraș cu aproximativ 700.000 de locuitori și aflat la 70 km de granița cu Polonia, țară membră a NATO, a declarat că Rusia a lovit o „infrastructură critică” din oraș, declanșând un incendiu.

Din primele informații, nu s-au înregistrat victime.

Iuriy Malashko, șeful administrației militare a regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a declarat că raidul Rusiei a vizat infrastructura de telecomunicații și proprietățile agricole.

Nu au fost raportate victime în Zaporojie.

Comandamentul militar a precizat că Rusia a lansat șapte rachete în atacul asupra Zaporojie, potrivit informațiilor preliminare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *