CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO. Rusia fascistă a atacat iar cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre. Guvernator: Au fost avariate depozite de cereale

Depozite de cereale au fost avariate în timpul atacurilor cu drone rusești din timpul nopții într-unul dintre porturile ucrainene de pe Dunăre, a declarat miercuri, 16 august, guvernatorul ucrainean al orașului Odesa, Oleh Kiper, citat de Reuters.

„Teroriștii ruși au atacat regiunea Odesa de două ori noaptea trecută cu drone. Ținta principală este infrastructura portuară și a cerealelor din sudul regiunii”, a scris Kiper pe canalul său de Telegram.

Miercuri dimineața, forțele aeriene ucrainene au afirmat că un grup mare de drone ale armatei ruse a ajuns la gurile fluviului Dunărea și s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, în apropiere de granița cu România.

De asemenea, forțele aeriene ucrainene au precizat că au distrus 13 drone deasupra regiunilor sudice Odesa și Nikolaev. La ora publicării acestui articol nu era clar câte drone a lansat armata rusă.

Utilizatori de pe rețelele de socializare au spus că au auzit cum au intrat în acțiune sistemele antiaeriene în zona porturilor dunărene Izmail și Reni.

Oleh Kiper le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail să se pună la adăpost în jurul orei 01:30 și a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Porturile ucrainene de pe Dunăre reprezentau aproximativ un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susținut de ONU pentru a asigura o trecere sigură pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră. De atunci, acestea au devenit principala rută de ieșire, cerealele fiind transportate cu barje către portul Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Vă amintim că la începutul acestei luni, Rusia a atacat Izmail – principalul port interior al Ucrainei ceea ce a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente. Atacurile cu drone au distrus clădiri din port și au oprit navele care se pregăteau să sosească acolo pentru a încărca cereale ucrainene, sfidând astfel blocada de-facto pe care Rusia a reimpus-o la mijlocul lunii iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *