JustițieSocial

RUȘINOS! Un funcționar al primăriei Chișinău a fost reținut în dosarul delapidării fondurilor pentru refugiații din Ucraina (FOTO)

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău.

Centrul Național Anticorupție (CNA) din Moldova a anunțat că șeful Direcției Sănătate și Asistență Socială din Chișinău, Boris Gîlcă, și un angajat au fost reținuți pentru trei zile într-un caz de delapidare a fondurilor destinate ajutorării refugiaților din Ucraina.

Potrivit anchetei, suspecții au acționat în complicitate cu funcționarii responsabili de Centrul de cazare temporară din capitala moldovenească.

Împreună, aceștia au sustras sistematic produse alimentare și alte bunuri stocate în depozitul centrului și cumpărate cu bani de la buget, donații ale cetățenilor și granturi străine.

Responsabilii spun că urmare a descinderilor, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore.

Amintim că dimineață, primarul Ion Ceban anunțase că ofițerii CNA au descins cu percheziții la Boris Gîlca, șeful Direcției Sănătate Chișinău.

Menționăm că recent, Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), și un subaltern au fost reținuți joi, 4 mai, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de abuz de serviciu și de delapidare a mijloacelor din fondurile externe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *