Spectacole

(FOTO) Show de animatie cu personalitati politice

Pe 15 noiembrie, postul public de televiziune din Rusia „Pervii canal” a lansat o emisiune saptamanala de satira si umor „Mul’tlicinosti” (Personalitati de animatie). In cadrul acestei emisiuni diverse personalitati politice si din showbiz vor exprima pozitia oficiala a Rusiei vizavi de problemele de actualitate din lumea intreaga.

Prima emisiune trateaza tema gazelor. Astfel, cu trei luni inainte de declansarea gripei porcine in Ucraina, prim-ministrul Iulia Timosenko si presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, se intalnesc intr-un camp langa un gazoduct. In timp ce prim-ministrul cauta modalitati de dobandire a gazului, Iuscenko o intreaba de cateva ori daca slanina nu arde. Pe parcursul discutiei are loc un accident, din cauza caruia incepe sa se scurga gaz din conducta. Iuliei Timosenko ii vine ideea sa „conserve” gazul in baloane. Cand acestea se termina, Timosenko il trimite pe Iuscenko dupa „rezervoare” in farmacie.

Nu a fost scutit de atentie nici Barack Obama, care este nevoit sa asculte sfaturile secretarei ramase inca de pe timpul administratiei Bush. Ea ii aminteste lui Obama ca are o intalnire cu Berlusconi, ca acesta este prim-ministrul Italiei, iar Italia este o tara europeana, care pe harta arata ca o ciubota. Secretara ii mai spune ca intalnirea va avea loc la ora 12.00, adica atunci cand toate sagetile ceasului vor fi sus. Obama ii raspunde ca nu este tampit si, de facto, nu are nevoie de sfaturi.

Un alt personaj politic, Hillary Clinton, cocotata pe masa, il suna pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, caruia ii aminteste ca relatiile lor s-au „imbunatatit”, motiv pentru care ii da o intalnire intr-o cafenea la Paris. In timpul discutiei cu Lavrov, Hillary Clinton ii povesteste nedumerita ca Michelle Obama il hraneste pe presedintele Americii cu mancare vegetariana, or, un barbat adevarat trebuie hranit cu carne.

Eternul presedinte al Belarusiei, Aleksandr Grigore Lukasenko, il suna pe renumitul parodist rus, Maxim Galkin, pe care il roaga sa-i vorbeasca pe mai multe voci. Spre finalul discutiei, Galkin, imitandu-l pe Putin, ii spune lui Lukasenko ca trebuie sa-i dea sfaturi cum sa conduca o tara, dupa aceea, imitandu-l pe Lukasenko ii spune aceluaisi Lukasenko ca doar acestuia ii trec prin cap idei geniale, ceea ce ii provoaca presedintelui Belarusiei o mare satisfactie.

Cateva secvente din emisiune reprezinta un omagiu adus selectionatei de fotbal a Rusiei, care a reusit sa obtina victorie in meciul Rusia-Slovenia. In show-ul de animatie, antrenorul selectionatei, Guus Hiddink, este prezentat drept un vrajitor care face tot posibilul ca echipa de fotbal sa castige. Guus Hiddink ii recomanda favoritului sau, Andrei Arsavin, ca in minutul 52 sa stea cu piciorul intins la coltul de langa poarta.

Show-ul de animatie seamana cu un alt proiect televizat, „Kukli” (Papusile), difuzat in anii 1995-2002 pe postul de televiziune rus, NTV. Dupa venirea lui Putin la putere, proiectul a fost suspendat pe motiv ca ascensiunea politica a lui Putin a fost asemuita cu povestea „Klein Zaches genannt Zinnober” scrisa de August Hoffmann. Conform parodiei, Putin era initial un pitic urat, dar ajutat de zana mediatica (Berezovski) s-a prefacut intr-un tanar frumos. Putin, fiind mic de statura, a luat drept insulta aceasta parodie si „Papusile” au „mutit”.

Vezi personalitatile politice caricaturizate in Galeria Foto.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *