Internațional

FOTO/VIDEO. Anchetă cu privire la tentativă de omor după incendierea unui poliţist cu un cocteil Molotov la Paris de 1 Mai

O anchetă cu privire la tentativă de omor a fost deschisă de către Parchetul Parisului cu privire la incendierea unui poliţist cu un cocteil Molotov, la manifestaţiile de 1 Mai de la Paris, relatează Le Figaro.

Marşul de 1 Mai de la Paris, împotriva reformei pensionării, a fost pătat de violenţe.

În întreaga Franţă, 406 poliţişti şi jandarmi a fost răniţi la manifestaţiile de luni – dintre care 259 la Paris -, iar 31 au fost spitalizaţi, potrivit Prefecturii Poliţiei Parisului.

Printre poliţiştii internaţi se află ”un poliţist grav rănit, ars în urma unui tir cu un cocteil Molotov” la Paris, anunţa luni, 1 mai, ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

A ARS LA MÂINI ŞI LA FAŢĂ

Acest funcţionar, în continuare internat la spital marţi, 2 mai, a suferit arsuri de gradul doi la faţă şi la mâini, părţile corpului care nu erau acoperite de uniforma ignifugă, declară cotidianului o sursă din poliţie, potrivit News.ro.

Menționăm că poliţistul nu se află în pericol de moarte, ”dar ne temem pentru el”, declară astăzi la BFMTV Gérald Darmanin.

Presupusul autor al tirului cu cocteilul Molotov nu a fost arestat deocamdată.

Parchetul Parisului a deschis o anchetă în flagrant cu privire la ”tentativă de omor a unei persoane depozitare a autorităţii publice”, încredinţată celui de-al 2-lea District al Poliţiei Judiciare, potrivit unor surse juciare.

”ZIUA VIOLENŢEI

”Acest 1 Mai a fost ziua violenţei. Forţele de  ordine au fost vizate de tentative de omucidere în bandă organizată”, deplânge Renaud Mazoyer, adjunctul delegatului zonal la Paris al Sindicatului de poliţie Alliance.

„Marea majoritate a manifestanţilor a fost paşnică, bineînţeles, dar la Paris, Lyon şi Nantes forţele de ordine s-au confruntat cu spărgători extrem de violenţi, veniţi cu un scop: să ucidă poliţişti şi să ia bunurile altora”, a denunţat într-un mesaj postat pe pagina de Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

La Paris, violenţele s-au intensificat la sosirea părţii din faţă a coloanei în Place de la Nation, punctul de încheiere al marşului.

Sute de ”black bloc” au tras cu focuri de artificii în forţele de ordine, care au răspuns cu gaza lacrimogene şi grenade defensive.

Degenerări au declanşat 65 de intervenţii ale pompierilor din Paris.

În toal, 540 de persoane au fost arestate – dintre care 305 la Paris, anunţă ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *