Social

FOTO/VIDEO. Salvatorii din R. Moldova care au ajutat victimele cutremurului din Turcia, decorați de președintele turc Recep Erdogan

Echipa Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a fost decorată, marți, 25 aprilie, la Ankara, de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Medalia de recunoștință i-a fost acordată pentru sprijinul și suportul în lichidarea consecințelor cutremului din Turcia.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la evenimentul solemn dedicat tuturor salvatorilor care au contribuit la lichidarea consecințelor cutremurului a participat comandantul echipei naționale, șeful adjunct al IGSU, Alexandr Tatarov. Ceremonia a avut loc în Complexul Prezidențial din capitala Turciei, unde au participat reprezentanți a peste 80 de țări, care au venit în ajutorul poporului din Turcia în primele ore ale devastatorului seism, transmite Radiomoldova.md.

„Conducerea Turciei a mulțumit oficial pentru dedicație, curaj și abnegație de care au dat dovadă salvatorii, care au salvat vieți omenești, dar și au contribuit la recuperarea victimelor tragicului seism”, se arată în comunicatul IGSU.

Vă amintim că Republica Moldova a acționat prompt și a trimis o echipă specializată în misiune de salvare în provincia Hatay. Cei 56 de salvatorii, însoțiți de 12 unități de tehnică și doi câini special antrenați pentru astfel de situații au reușit să recupereze, încă în primele ore, din ruinele blocurilor avariate un copil în vârstă de 3 ani, viu și nevătămat. Pe parcursul aflării în zona afectată, aceștia au investigat peste 220 de blocuri de locuit, unde au identificat 18 persoane decedate.

sursă: IGSU
Sursa: sursă: IGSU
IGSU
Sursa: IGSU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *