Internațional

FOTO/VIDEO. TERIFIANT! Imagini cu urmările cutremului de peste 5 grade din Turcia, produs la trei săptămâni de la seismele devastatoare din sudul țării

Cel puțin 29 de clădiri avariate în urma seismelor de peste 7 grade pe scara Richter, de la începutul lunii, s-au prăbușit după cutremurul de 5,6 magnitudine produs luni, 27 februarie, în zona orașului Malatya, conform datelor anunțate de AFAD, agenția turcă pentru gestionarea dezastrelor, citată de CNN Turk.

Ulterior, pe rețelele sociale au apărut imagini cu momentul în care unele construcții se prăbușesc sub ochii trecătorilor. Astfel, potrivit AFAD, cel puțin o persoană a murit și 69 au fost rănite în urma cutremurului de astăzi al cărui epicentru a fost localizat în districtul Yeșilyurt din Malatya.

Cel puțin 29 de clădiri s-au prăbușit după cutremurul de luni, 27 februarie | Foto: Profimedia
O structură prăbușită, în timp ce lucrările de demolare și eforturile de îndepărtare a molozului continuă | Foto: Profimedia

Prof. Dr. Haluk Özener, director al Observatorului Kandilli al Universității Boğaziçi și al Institutului de Cercetare a Cutremurelor, a explicat pentru CNN Turk că nu este neobișnuit ca după seismele de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter din 6 februarie să se producă alte cutremure cu o magnitudine în jur de 5 grade.

„Am spus că replicile acestor cutremure vor continua timp de săptămâni, luni sau chiar până la un an. Este destul de firesc ca acestea să aibă o magnitudine de aproximativ 5,6 grade. Am precizat că acest cutremur este unul dintre ele, un cutremur în apropierea Malatya. Vor mai fi astfel de cutremure. Cetățenii noștri ar trebui să fie vigilenți și să rămână cât mai calmi posibil și să evite să intre în clădirile avariate”, a declarat specialistul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *