Externe

VIDEO. Un nou cutremur a zguduit Turcia: O persoană a murit și alte 69 au fost rănite. Mai multe clădiri s-au prăbușit

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni în estul Turciei, în provincia Malatya, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), informează Agerpres.

ACTUALIZARE 12:55 – Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite în urma cutremurului din Malatya, a anunțat șeful agenției turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer.

Acesta a adăugat că mai multe echipe de salvare au fost trimise către cinci clădiri care s-au prăbușit.

Știrea inițială: Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 km, potrivit EMSC care a anunţat iniţial o adâncime de 10 km.

EMSC a revizuit în scădere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade.

Cel puțin o persoană a murit și alte 69 au fost rănite au anunțat autoritățile turce. Mai multe clădiri care ar fi fost afectate de seismele anterioare s-ar fi prăbușit, informează CNN Turk, care îl citează pe primarul din Yeşilyurt, Mehmet Çınar.

„Am primit informații despre 5 clădiri, evaluăm și sesizările primite de call center-ul nostru. Am primit informații că mai multe clădiri s-au prăbușit în regiunea Battalgazi”, a declarat acesta.

Mai multe filmări de amator, distribuite pe rețelele de socializare, arată nori de praf care par a fi rezultatul clădirilor care s-au prăbușit.

Seismul de luni s-a produs la trei săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină.

Cutremurul devastator produs la 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

Turcia a arestat până acum 184 de persoane suspectate de responsabilitate pentru prăbuşirea clădirilor în cutremurele din această lună, iar anchetele se extind, a declarat sâmbătă un ministru turc, aminteşte Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *