Politică

Fotografia zilei: Soții Dodon și Viorel Morari la Judecătoria Buiucani. „Vom fi prezenți la instanță”

Fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon, alături de fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, au fost surprinși miercuri, 12 aprilie, la Judecătoria Buiucani. Ambii au fost prezenți la ședințe, pe diferite dosare.

Socialistul Dodon, și soția acestuia, Galina Dodon, au compărut astăzi în fața instanței, fiind acuzați de fals în acte în cazul certificatului medical în baza căruia ex-președintele ar fi dorit să părăsească Republica Moldova, transmite Știri.md.

„Noi nu avem ce ascunde, nu am încălcat nimic, vom fi prezenți la instanță”, a declarat Dodon.

Menționăm că potrivit acuzatorilor, Dodon, soția sa și a unui medic de familie, de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare, transmite Jurnal.md.

„În actul nominalizat, au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-Președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și, după caz, de a urma un tratament medical”, a precizat anterior Procuratura Anticorupție (PA).

Avocații lui Igor Dodon au înaintat, pe 19 ianuarie 2023, o cerere prin care au solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova, în legătură cu faptul că fiul său urmează un tratament de reabilitare, după ce a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou, precizează Procuratura Anticorupție (PA), după decizia de astăzi a magistraților CSJ. Instituția spune că în cerere este indicat că Dodon va pleca împreună cu soția sa, Galina Dodon, în România, localitatea Târgu Ocna.

Ulteriro, la data de 26 ianuarie 2023, PA a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a inculpatului Igor Dodon. Procurorii solicitau înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

Pe 3 februarie 2023, Procuratura Anticorupție a dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a soției acestuia și a medicului care a „confecționat documentul medical fals”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *