Social

FOTO. Dodon și soția sa, în fața instanței, după ce ar fi falsificat un document medical. Ce spun procurorii

Socialistul Igor Dodon și soția acestuia, Galina Dodon, au compărut miercuri, 12 aprilie, în fața instanței în dosarul penal pentru deținerea și folosirea unui document medical fals.

Potrivit acuzatorilor, Dodon, soția sa și a unui medic de familie, de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare, transmite Jurnal.md.

„În actul nominalizat, au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-Președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și, după caz, de a urma un tratament medical”, a precizat anterior Procuratura Anticorupție (PA).

Astfel, în cadrul investigațiilor, procurorii au stabilit că Igor Dodon, în privința căruia era aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor.

Menționăm că și soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a utilizat același document fals.

„Același document oficial fals a fost folosit și de către soția ex-președintelui Republicii Moldova, în privința căreia este aplicată o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori. Astfel, soția ex-Președintelui, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție (PA), solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop”, susțin procurorii.

Conform acuzației înaintate de către procurori, socialistul Dodon, soția acestuia și medicul de familie sunt învinuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 361 alin. (2) lit. b) din Codul penal și anume: confecţionarea, deţinerea și folosirea de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi. Faptele se pedepsesc cu amendă în mărime de la 27 500 la 47 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *