Politică

Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț împotriva Primăriei Chișinău: A falsificat acte care au permis construcția blocurilor în centrul istoric

Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura Generală (PG) prin care solicită inițierea urmăririi penale pe faptul aprobării deciziei „Cu privire la securizarea și dezvoltarea zonei Centru – Nucleul Istoric al Orașului Chișinău” prin prisma comiterii infracțiunilor de corupție, conexe corupției și declararea necorespunzătoare a adevărului, transmite Jurnal.md.

Potrivit PAS, Primăria Chișinău a falsificat acte care ulterior au permis construcția ilegală a unor blocuri multietajate în centrul istoric al mun. Chișinău.

„Deși Ministerul Culturii a interzis elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale în perimetrul centrului istoric până la elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal Centru. Totodată, a fost interzisă elaborarea proiectelor de schimbare a infrastructurii de transport. Cu toate acestea, șefa Direcției Arhitectură, Svetlana Dogotaru, împreună cu Aliona Mandatii, Andrei Talmaci și alți angajați de la Primărie au ascuns aceste recomandări, care ulterior au permis mutilarea centrului istoric”, acuză Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Potrivit acesteia, funcționarii de la primărie au ascuns și au declarat informații necorespunzătoare adevărului, nu au prezentat informațiile complete conținute în Avizul Ministerului Culturii, care ar fi fost de natură să identifice ilegalitatea deciziei adoptate de Consiliul Municipal Chișinău și care au produs consecințe juridice.

Anterior, fracțiunea PAS a solicitat public primarului Ion Ceban să inițieze o comisie disciplinară pe numele Svetlanei Dogotaru și Andrei Talmaci, cu suspendarea din funcție pe perioada examinării. Până la acest moment comisia nu a fost inițiată, iar Ivan Ceban nu a întreprins măsuri pentru a face claritate a acestor ilegalități, susține PAS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *