CSI / Rusia

„Frații” ruși la nevoie se cunosc. Cum a reacționat Kremlinul la dorința Tiraspolului de a adera la Rusia

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, susține că a văzut din presă declarația privind dorința Tiraspolului de a devenit parte a Rusiei, dar nu știe pe ce se bazează.

„Nu, dacă sincer am văzut declarația în presă, dar nu înțeleg pe ce se bazează, cu ce procese, adică nu pot să spun nimic”, a declarat Peskov, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Dacă, anterior, separatiștii din Transnistria preferau să nu discute despre integrarea în componența Rusiei sau o făceau voalat, acum aceștia au început să vorbească deschis despre acest subiect. Astfel, de declarații au fost făcute de așa-numitul de ministru de externe din Transnistria, Vitallii Ignatiev, în cadrul unui interviu acordat publicației Sputnik Moldova.

„În ceea ce privește opțiunea de negociere, având în vedere perspectivele europene ale Moldovei, care contrazic voința locuitorilor Transnistriei, este imposibil să se combine pașnic și non-violent într-un singur stat identitățile complet diferite ale popoarelor moldovenești (sau române) și multinaționale transnistrene, valorile lor diferite, eroii diferiți, alegerea vectorilor opuși de dezvoltare. Aceasta este o utopie periculoasă care poate duce la o nouă izbucnire a conflictului. În Transnistria, rezultatele referendumului din 17 septembrie 2006 exclud abaterea de la cursul independenței, cu intrarea liberă ulterioară în Rusia. Conceptul de politică externă, strategia de dezvoltare până în 2026 și alte documente doctrinare își formulează propria idee națională”, declara separatistul Igantiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Și dacă ai încerca să nu mai faci dezacorduri grave tot ziaristă la timpul ai fi: „„Frații” ruși la nevoie se cunoaște”.
    Vezi tu cum sună mai bine în „limba de stat”.

  2. Dmitri Peskov: ”dar nu știu pe ce se bazează”. Foarte simplu și ușor de priceput: este noua strategie a cleptomanilor disidenți, care le garantează pe mai departe existența dubioasă, simbiotic și existențial parazitară. De la trișare economică își extind aria ”intereselor” in sfera politicului. Mercantili și mercenari, parveniți și briganzi, după cum bate vântul, și pe deasupra și ”independenți”, prin structură și deformare. Mai pe înțeles moldovenesc, își caută alți proști pe care să-i mulgă, pentru ca să le meargă bine șmecheriile și potlogăriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *