Friptură „lentă” de miel cu cartofi felii
Totul este despre gătirea lentă a mielului – dacă al tău are nevoie de puțin mai mult, atunci lasă-l la cuptor. Rezultatele vor fi atât de tandre, încât va merita timpul suplimentar.
Ingrediente
2,25 kg/5 lb umăr întreg de miel, cu piele
4 catei de usturoi , taiati felii
2 cepe mari , tăiate în sferturi
750 g/1lb 10oz cartofi cerați, cum ar fi Desiree, curățați și tăiați în felii groase de 2 cm/¾in
570 ml/1 litru supa fierbinte de miel sau vită
legume verzi, de servit
Pentru sos
3 linguri de grasime de miel
50g/1¾oz făină simplă
450 ml/16 fl oz supă fierbinte de miel sau de vită
100 ml/3½ fl oz vin roșu
1-2 lingurite jeleu de coacăze roșii
câteva picături de sos Worcestershire
Metodă
- Preîncălziți cuptorul la 220C/200C Ventilator/gaz 7.
- Așezați mielul, cu pielea în sus, pe o scândură. Folosind un cuțit ascuțit, introduceți găuri neregulate prin piele. Introduceți usturoiul în găuri.
- Puneți mielul într-o tavă și prăjiți aproximativ 20 de minute până când se rumenește. Întoarceți mielul cu grijă și prăjiți încă 20-30 de minute până când se rumenește peste tot.
- Fierbeți ceapa în apă timp de 10 minute, apoi adăugați cartofii și fierbeți timp de 4 minute. Scurgeți bine.
- Scoateți mielul din tavă. Adăugați ceapa și cartofii în tavă și amestecați. Adăugați bulionul în tavă, apoi puneți mielul deasupra și acoperiți strâns cu folie.
- Reduceți temperatura cuptorului la 160C/140C Ventilator/Gas 3 și gătiți timp de 3½-4 ore sau până când mielul este complet fraged. Scoateți mielul din tavă și puneți-l pe o masă. Se strecoară grăsimea din tavă într-un castron mic pentru a o folosi în sos. Măriți cuptorul la 220C/200C Ventilator/Gas7 și puneți cartofii și ceapa din nou la cuptor să se rumenească timp de 25 de minute.
- Pentru a face sosul, puneți grăsimea de miel într-o cratiță. Adăugați făina și amestecați la foc timp de 30 de secunde. Se amestecă bulionul, vinul, jeleul de coacăze roșii, sosul Worcestershire și rumenirea. Bateți până se îngroașă și clocotește.
- Tăiați mielul și serviți cu sos și cartofi și ceapă. Se serveste cu legume verzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!