Culinar.md

Friptură „lentă” de miel cu cartofi felii

Totul este despre gătirea lentă a mielului – dacă al tău are nevoie de puțin mai mult, atunci lasă-l la cuptor. Rezultatele vor fi atât de tandre, încât va merita timpul suplimentar.

Ingrediente
2,25 kg/5 lb umăr întreg de miel, cu piele
4 catei de usturoi , taiati felii
2 cepe mari , tăiate în sferturi
750 g/1lb 10oz cartofi cerați, cum ar fi Desiree, curățați și tăiați în felii groase de 2 cm/¾in
570 ml/1 litru supa fierbinte de miel sau vită
legume verzi, de servit

Pentru sos
3 linguri de grasime de miel
50g/1¾oz făină simplă
450 ml/16 fl oz supă fierbinte de miel sau de vită
100 ml/3½ fl oz vin roșu
1-2 lingurite jeleu de coacăze roșii
câteva picături de sos Worcestershire

Metodă

  1. Preîncălziți cuptorul la 220C/200C Ventilator/gaz 7.
  2. Așezați mielul, cu pielea în sus, pe o scândură. Folosind un cuțit ascuțit, introduceți găuri neregulate prin piele. Introduceți usturoiul în găuri.
  3. Puneți mielul într-o tavă și prăjiți aproximativ 20 de minute până când se rumenește. Întoarceți mielul cu grijă și prăjiți încă 20-30 de minute până când se rumenește peste tot.
  4. Fierbeți ceapa în apă timp de 10 minute, apoi adăugați cartofii și fierbeți timp de 4 minute. Scurgeți bine.
  5. Scoateți mielul din tavă. Adăugați ceapa și cartofii în tavă și amestecați. Adăugați bulionul în tavă, apoi puneți mielul deasupra și acoperiți strâns cu folie.
  6. Reduceți temperatura cuptorului la 160C/140C Ventilator/Gas 3 și gătiți timp de 3½-4 ore sau până când mielul este complet fraged. Scoateți mielul din tavă și puneți-l pe o masă. Se strecoară grăsimea din tavă într-un castron mic pentru a o folosi în sos. Măriți cuptorul la 220C/200C Ventilator/Gas7 și puneți cartofii și ceapa din nou la cuptor să se rumenească timp de 25 de minute.
  7. Pentru a face sosul, puneți grăsimea de miel într-o cratiță. Adăugați făina și amestecați la foc timp de 30 de secunde. Se amestecă bulionul, vinul, jeleul de coacăze roșii, sosul Worcestershire și rumenirea. Bateți până se îngroașă și clocotește.
  8. Tăiați mielul și serviți cu sos și cartofi și ceapă. Se serveste cu legume verzi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *