Actualitate

Fructele uscate sunt adevărate rezervoare de vitamine și minerale. Ce beneficii aduc pentru sănătate

Proprietăţile fructelor sunt adesea puse în pericol de adaosul de zahăr, deloc prietenos cu sănătatea ta. Motiv pentru care atunci când vrei să consumi fructe uscate trebuie să citeşti cu atenţie pe ambalajul lor În plus, trebuie precizat şi faptul că fructele uscate au o valoare energetică mult mai mare decât cea a fructelor proaspete. Din pacate, s-a observat că pentru mai buna lor păstrare fructele uscate conţin sulfiţi, care în timp pot perturba grav mai ales funcţionarea normală a aparatului digestiv.

Stafidele, o altă formă a strugurilor

Având un conţinut de aproximativ 70% fructoză pură, stafidele sunt considerate ca fiind o sursă ideală de fibre, antioxidanţi, vitamine, dar şi minerale,fier, potasiu şi calciu. Deci, iată cum un fruct atât de mic oferă o doză atât de mare de sănătate şi vitalitate.

Stafidele consumate cu regularitate te vor ajuta să menții masa osoasă sănătoasă, să eviți anemia și mai ales constipația.

Uscarea fructelor te ajută să te bucuri de ele pe tot parcurul anului. La fel se întâmplă și în cazul prunelor. Acestea au capacitatea de a stimula tranzitul intestinal și de a facilita procesul de slăbire.

În același timp, prunele reprezintă o sursă bună de antioxidanți, fibre, potasiu și vitamine mai ales A și B.

Ideale pentru a combate starea de oboseală, mai ales că au un conținut semnificativ de betacaroten, prunele sunt utile și pentru a preveni afecțiuni precum osteoporoză, artrita reumatică dar și afecțiunile colonului.

Din aceiași categorie fac parte și caisele uscate.

Curmalele combat constipația

Cea mai bună sursă de energie, fiind un remediu ideal în constipație, anemie, intoxicație, totodată îmbunătățind activitatea cardiacă.

Smochinele, datorită conținutului de acizi grași în special Omega-3 și Omega-6, sunt ideale pentru a diminua riscurile bolilor coronariene și în același timp susțin o imunitate bună a organismului tău.
Fibrele regăsite în fructele uscate contribuie într-o formă excelentă al menținerea colesterolului bun în valori normale, oferă senzația de sațietate și sunt aliatul siluetei frumoase.

Sursa: evenimente.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *