Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Uleiuri naturale care fac minuni pentru părul tău. Ce efecte au?

Uleiul de cocos
Uleiul sau untul de cocos, aşa cum mai este numit, este în prezent cel mai popular remediu natural pentru îngrijirea părului. A fost intens promovat de vedete, care au declarat că îl folosesc pentru hidratarea părului. Dar popularitatea acestui ulei a crescut şi datorită efectelor sale demonstrate asupra părului. Este intens hrănitor pentru fibra capilară datorită conţinutului său ridicat de acid lauric, o substanţă care previne degradarea proteinelor care intră în compoziţia fibrei capilare. Foloseşte-l încălzit, pentru a-i spori capacitatea de penetrare a firului de păr.

Uleiul de măsline
Înainte ca uleiul de cocos să devină "vedeta" în materie de îngrijire a părului, uleiul de măsline era adevărata bază a măştilor şi tratamentelor pentru podoaba capilară. Cu toate acestea, uleiul de măsline rămâne unul dintre cele mai utile ingrediente din bucătărie în ceea ce priveşte tratamentele naturale de înfrumuseţare. Pentru păr, uleiul de măsline are proprietăţi hidratante atât pentru fibra capilară, cât şi pentru scalp, ajutând la combaterea mătreţii. De asemenea, combate căderea părului prin conţinutul de antioxidanţi, dar şi de vitamina A şi E. Îl poţi folosi sub formă de măşti, dar şi câteva picături masate în palme, cu care netezeşti apoi firele rebele. Este o bază bună pentru uleiurile esenţiale care nu se pot aplica direct pe păr şi scalp, precum cel de mentă.

Uleiul din sâmburi de struguri
Este ideal pentru îngrijirea părului, având efect hidratant asupra scalpului. Accelerează circulaţia sanguină la nivelul rădăcinilor, luptă împotriva mătreţii şi stimulează creşterea părului. Datorită conţinutului ridicat de acid linoleic este foarte util pentru tratarea părului uscat şi a scalpului cu tendinţe de descuamare. Foloseşte-l sub formă de măşti, insistând atât asupra pielii capului cât şi asupra vârfurilor uscate şi degradate. Poate fi folosit şi pentru a proteja părul de temperaturile ridicate la care este supus în timpul îndreptării cu placa sau ondulării.

Uleiul de jojoba
Acest ulei are o compoziţie asemănătoare cu sebumul, substanţa uleioasă secretată în mod natural de piele şi scalp. De aceea, uleiul de jojoba este atât de eficient în hidratarea părului şi scalpului uscate. De asemenea, are capacitatea de a fortifia firele de păr degradate, oferindu-le elasticitate şi prevenind ruperea. Foloseşte-le în tratamentele cu ulei cald pentru păr, dar şi ca bază pentru uleiurile esenţiale care sunt iritante în formă pură.

Uleiul esenţial de mentă
Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui ulei pentru părul tău este capacitatea sa de a stimula circulaţia sanguină la nivelulul scalpului, ceea ce oferă rădăcinilor oxigenul şi nutrienţii de care au nevoie pentru a fi puternice şi sănătoase. De asemenea, dezinfectează şi reduce producţia de sebum, fiind alegerea ideală pentru părul cu tendinţe de îngrăşare. Dar pentru că este un ulei esenţial care poate fi iritant în formă pură, este de preferat să-l combini cu un ulei hidratant, precum cel de măsline, jojoba, cocos etc.

Uleiul de avocado
Este un ulei cu consistenţă plăcută, care oferă o gamă largă de nutrienţi părului tău. Fortifică firele, le sporeşte elasticitatea şi le oferă strălucire, fiind ideal pentru îngrijirea părului dacă vrei să-l laşi să crească. Este foarte bogat în vitamina E, aminoacizi, minerale, lecitină şi potasiu, fiind excelent atât pentru hrănirea părului din exterior, sub formă de măşti, dar şi din interior, dacă incluzi fructul de avocado în alimentaţia ta. Pe lângă măştile clasice, uleiul de avocado poate fi folosit şi pe post de balsam leave-in, aplicând câteva picături în palpe, pe care să le distribui apoi pe lungime şi vârfuri.

Uleiul de ricin
Acest ulei deja celebru pentru efectele sale benefice asupra creşterii părului are o consistenţă grasă, oferind hidratare intensă şi protecţie deosebită fibrei capilare. Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, reuşind să combată probleme precum mătreaţa sau foliculita. Este bogat în minerale, are un conţinut ridicat de vitamina E şi acizi graşi esenţiali omega 6 şi omega 9. Foloseşte-l pentru a masa cu grijă scalpul, stimulând în acest fel creşterea părului şi oxigenarea rădăcinilor.

sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *