Politică

Fugarul Ilan Șor anunță anunță despre formarea blocului politic „Șansă, Obligații, Realizare”

Fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizare”. Anunțul a fost făcut la o săptămână după ce Partidul Șor a fost scos în afara legii de Curtea Constituțională (CC), transmite TV8.

„Am luat decizia de a forma Blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări”. Denumirea prescurtată este Blocul „Ș.O.R” și are două obiective: de a obține victoria la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare, dar și de a face tot posibilul pentru ca Moldova să devină bogată, prosperă și cu adevărat independentă. Blocul este deschis pentru toți doritorii de a construi o Moldovă înfloritoare și care își văd viitorul în țara noastră. Eu voi avea rolul de coordonator politic în activitatea blocului”, a declarat Șor.

De asemenea, Ilan Șor a declarat că blocul „Șansă, Obligații, Realizări” ar fi singurul concurent al PAS.

Vă amintim că la 19 iunie 2023, magistrații Curții Constituționale (CC), au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți.

De asemenea, menționăm că Executivul a solicitat, în luna noiembrie 2022, verificarea constituționalității Partidului „Șor”, pe care îl acuză că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești.

La scurt timp, Curtea Constituțională a solicitat opinia Comisiei de la Veneția pe acest caz. Aceasta a emis un aviz prin care a atenționat autoritățile că declararea neconstituționalității unui partid politic ar putea constitui o imixtiune în dreptul la libertatea de asociere, prin urmare, o decizie în acest sens ar trebui să fie legală, legitimă și proporțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *