Ultima oră

Funcționari ai Ambasadei Rusiei, vor acorda servicii consulare populației din sudul țării

Mai mult, Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, a promis că ţara sa va acorda ajutoare veteranilor din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia. Promisiunile au fost făcute de diplomatul rus în cadrul unei şedinţe a Consiliului decanilor de vârstă din Găgăuzia.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ambasada Federaţeii Ruse în Moldova, ambasadorul a fost invitat să participe la şedinţa consiliului, iar acolo au fost prezenţi başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, Preşedintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, şi reprezentanţi ai Consiliului decanilor de vârstă din toate localităţile UTA Găgăuzia.

În cadrul şedinţei, participanţii s-au adresat către diplomatul rus cu rugămintea ca ţara sa să acorde ajutoare veteranilor şi să susţină tinerii din autonomie. De asemenea, a fost abordată şi chestiunea migranţilor din Găgăuziaî n Rusia, inclusiv accesul acestora la serviciile consulare.

Ambasadorul rus a promis că o echipă de angajaţi consulari se va deplasa la Comrat. De asemenea, părţile urmează să elaboreze un program de acordare a ajutorului pentru veterani, de procurare a biletelor de odihnă în sanatoriile din Moldova şi a medicamentelor necesare pentru aceştia. 

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *