CSI / Rusia

G7 anunţă o interdicţie a importurilor de aur rusesc, la debutul unui summit dominat de războiul din Ucraina

Statele membre ale Grupului celor Şapte state puternic industrializate (G7) au anunţat o interdicţie a importurilor de aur rusesc, la debutul summitului G7, în Alpii Bavarezi, dominat de războiul din Ucraina şi de consecinţele acestuia – de la penuria de energie, la criza alimentară.

Decizia Marii Britanii, a SUA, Japoniei şi Canadei se încadrează în eforturile de a înăspri sancţiunile aplicate Moscovei, pentru a sista mijloacele de finanţare a invaziei în Ucraina, la mai bine de patru luni de la începutul conflictului pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, îl numeşte o operaţiune militară specială.

„Măsurile pe care noi le-am anunţat astăzi vor lovi direct oligarhii ruşi şi nucleul maşinii de război a lui Putin”, a declarat premierul britanic, Boris Johnson.

Un reprezentant de rang înalt al administraţiei SUA a declarat că G7 va face marţi un anunţ oficial cu privire la interdicţia importurilor de aur.

Pe lângă această măsură, liderii G7 au „convorbiri constructive” pe tema unei posibile plafonări a preţurilor pentru importurile de petrol rusesc, potrivit unei surse guvernamentale germane.

Reuters

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.