Externe

(GALERIE FOTO) O altă față a Chinei, cea de pe Instagram

Fără a atrage atenția asupra lor, ei au creat pagina @EyesonChinaProject (Proiectul „Cu ochii pe China”) pe Instagram, singurul loc în care artiștii chinezi și cei străini pot plasa fotografiile realizate. Rezultatul a fost spectaculos: întreaga diversitate a vieții în China a apărut pe contul invizibil de Instagram – de la peisaje uluitoare până la mici secvențe triste de viață. Și toate pe Instagram – o platformă de fotografie online, blocată în China. Fără a-i face publicitate, pagina are peste 17.000 de admiratori.

Serviciul Instagram a fost blocat în China toamna trecută. Platforma poate fi accesatădoar prin intermediul rețelelor virtuale private (VPN, virtual private networks). Intagram aparține rețelei de socializare Facebook, de asemenea blocată pe teritoriul țării. Deși populația Chinei constituie o cincime din populația lumii, prezența ei e abia simțită pe rețelele de socializare mondiale.

Acest fapt pare să conteze prea puțin pentru fotografi. „În calitate de liber profesionist, eu nu am aceleași informații și surse precum un jurnalist, trebuie să le găsesc singur. Însă acum am această platformă care mă ajută să-mi arăt fotografiile întregii lumi și acest lucru mă inspiră”, afirmă Bowen, un fotograf chinez.

Timpul.md/ traducere de pe bbc.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *